Balsamico stoofvlees

Stoofvlees, ik maak het voornamelijk op de ‘ouderwetse’ manier, met een flesje bruin bier, veel uien, een bouquet garni en echte boter.

Maar omdat het weer elke dag een beetje beter wordt en komend weekend zelfs 20 graden is gemeld; wilde ik wat anders proberen.

Een lente gerecht met wintervlees.

Afbeelding

Dit stoofvlees is lekker bij gebakken aardappeltjes en een frisse salade of op een ciabatta met wat rucola en een pittige mosterd.

De jus is ook het proberen waard!

Wat heb je nodig:

1 kg runder riblappen

125 ml Balsamico azijn (niet de duurste!!)

250 ml runderbouillion

2 EL honing

2 EL bruine suiker

1 EL sojasaus

1 TL chilivlokken

3 dikke tenen gehakte knoflook

Pan met dikke bodem (met deksel)

Leg het vlees in de pan en voeg alle ingrediënten toe,

zet het vuur laag en laat 3-4 uur sudderen.

Keer het vlees regelmatig.

Na 3-4 uur merk je dat het vlees uit elkaar begint te vallen. Haal het vlees uit de pan en trek met 2 vorken het vlees uit elkaar. Je kan dan ook makkelijk het vet verwijderen.

De jus laat ik altijd even goed inkoken (eventueel met een extra lepel honing of bruine suiker) en zeef ik boven een kom, waarbij ik de knoflook goed in de zeef wrijf.

Smakelijk eten!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s