Pannenkoeken met caramel appeltjes

Waar ik mijn zoontje mee kan verwennen? Pannenkoeken als ontbijt, lunch én avondeten!

Vooral de American pancakes vinden hier gretig aftrek. Ze zijn lekker snel te maken en je kan ze met vanalles combineren.

Afbeelding

Wat heb je nodig: (voor 8 pannenkoekjes)

1 mok melk

1 mok zelfrijzend bakmeel

1 ei

1 EL gesmolten boter

snufje zout

2 appels

1 EL boter

2 EL lichte basterdsuiker (of rietsuiker)

sap van een halve citroen

snufje kaneel

2 pannen (anti aanbak)

Meng de melk, bakmeel, ei, zout en boter tot een dik beslag.

Was de appels en snij ze in partjes (met of zonder schil)

Verwarm de pannen, bak de pannenkoekjes in een pan zonder boter (ja echt!) wacht tot de bovenkant een beetje droog is en er belletjes ontstaan voordat je ze omdraait.

Ondertussen laat je de boter smelten in de andere pan en bak je de appeltjes aan. Zodra ze kleur krijgen, voeg je suiker, kaneel en citroensap toe.

Laat de appelsaus wat inkoken en serveer samen met de pannenkoekjes!

(ook lekker als toetje met een bolletje vanille ijs!)

Smakelijk eten!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s