Zondagse ontbijtjes!

Op zondag vind ik het leuk om speciale ontbijtjes te maken, dat kunnen verse broodjes van de bakker zijn,

(wij hebben het geluk om een weekend bakker in de wijk te hebben!)

maar ook wentelteefjes of een gebakken ei met spek!

Vorig jaar in de maand december kwam ik op een Amerikaanse site terecht en daar spraken ze over breakfast-casseroles. Dit betekent ontbijt ovenschotels.

Er bestaan verschillende soorten ontbijt ovenschotels, maar de lekkerste vind ik persoonlijk de French toast overnight casserole.

Zeer makkelijk de avond van te voren te maken en binnen een uurtje klaar!

Je hebt nodig voor 4 personen

ongeveer een 1/2 Brioche brood

6 eieren

250 ml ongeklopte slagroom

250 ml melk

4 EL suiker (plus extra)

2 EL vanille extract

1 EL kaneelpoeder (plus extra)

Boter om in te vetten

bakblik/ ovenschotel

Klop de avond van te voren de eieren, slagroom, melk, suiker, vanille en kaneel door elkaar.

Snij de Brioche in stukken van ongeveer 5 bij 5 cm.

Vet de ovenschotel in.

Leg de stukken Brioche pansgewijs in de ovenschotel, ik gebruik verschillende ovenschotels dus je moet even passen en meten welke hoeveelheid brood er nodig is voor jouw maat ovenschotel.

Giet het eimengsel over het brood en dek de ovenschotel af.

Plaats voor minimaal 8 uur in de koelkast.

De volgende ochtend verwarm je de oven op 180 C.

Haal de ovenschotel uit de koelkast en bestrooi met extra suiker en kaneel. Je ziet dat het eimengsel helemaal in het brood is getrokken.

Plaats de ovenschotel in de oven en bak voor 50/60 minuten.

Het geheel zal flink opzwellen en zodra je het uit de oven hebt gehaald weer slinken.

71853_462438053821704_1527237837_n

Bestrooi met poedersuiker en je hebt een heerlijk ontbijt!

~~~

Om verder te gaan met French toast, een jaar of 3 geleden las ik een Engels boek en daarin bakte de hoofdpersoon Stuffed French toast.

Ik had geen recept en ook geen idee wat het precies was, dus ben ik zelf aan de slag gegaan met een recept te maken.

Ik zal je wel waarschuwen; een Stuffed French toast.. En je hebt echt een paar uur géén honger meer!

Je hebt nodig voor 4 personen

8 sneden witbrood (liefst een dag of 2 oud) of Brioche

6 eieren

250/300 ml melk

4 EL jam, ik heb ze allemaal geproefd in dit recept en nog steeds geen favoriet gevonden!

100 gr mascarpone of roomkaas

4 El poedersuiker

Boter om in te bakken

pan

Meng de mascarpone met de poeder suiker.

Verdeel dun over 8 sneden brood, op 4 sneden smeer je de jam, maar zorg dat de randen vrij zijn.

Plak de sneden zonder jam op de sneden met jam en zet ze zolang aan de kant.

Klop de eieren en melk tot een beslag.

Verwarm wat boter in de pan en haal het brood door het eimengsel, zoals je met een wentelteefje doet.

Ik zet het vuur niet zo hoog, zodat het wat langer duurt voor dat het klaar is en ook de vulling warm is geworden.

Draai om wanneer  de onderkant mooi goudbruin is.

French toast

Lekker met vers fruit!

Eet smakelijk!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s