Blooming onion

Klinkt toch mooi, he? Een bloeiende ui?

Daarbij staat het ook nog mooi op een bord! (en hij smaakt nog lekker ook!)

Wat heb je nodig?

1 ui per persoon (het beslag is voor maximaal 6 uien)

Olie

(ik heb een liter gebruikt, ik had de uien gemeten en gekeken hoeveel olie ik nodig had. De ui moet namelijk 3/4 onder de olie kunnen staan)

Beslag:

100 gr bloem

125 ml melk

1/2 TL zout

1/2 TL peper

1 ei

~

Gekruide bloem:

250 gr bloem

1/2 TL paprika

1/2 TL chilliflakes

1/2 TL zout

1/2 TL peper

1 TL oregano

Pan met dikke bodem

Je begint met de uien te pellen, maar laat de wortel eraan!

Camera 360

Je zet de uien op hun kop en begint er sneden in te maken.

Camera 360

Zorg ervoor dat de sneden onder in het midden bij elkaar komen.

Draai de uien op en vouw VOORZICHTIG de ‘blaadjes’ terug. (Doordat de wortel er nog aanzit blijven ze vastzitten)

Camera 360Camera 360Camera 360

Doe dit bij alle uien en zet ze apart.

Camera 360

Meng  in een kom de bloem, melk, zout, peper en ei tot een mooi beslag.

Het is een vrij waterig beslag maar dat heb je nodig om de gekruide bloem er aan te laten plakken.

Camera 360

In een andere kom meng je de ingrediënten voor de gekruide bloem.

Camera 360

Verwarm de olie in een pan tot ongeveer 190 C.

Pak de eerste ui voorzichtig op en leg hem in het beslag.

Camera 360

Zorg dat alle ‘blaadjes’ bedekt zijn en laat voorzichtig uitlekken.

Leg de ui in de gekruide bloem en met een lepel schep je voorzichtig de bloem eroverheen. Zorg hierbij weer dat alle ‘blaadjes’ bedekt zijn.

Camera 360

Klop de overtollige bloem af en laat de ui, met de wortel naar boven, voorzichtig in de olie glijden.

Camera 360Camera 360

Je ziet de ui als het waren bloeien! Het gaat zeer snel, binnen 1,5 minuut in de bovenkant klaar en kan je gaan draaien. Ik nam 2 vorken.

Camera 360

Weer 1,5 minuut wachten en je kan de ui uit de olie halen.

Even laten uitlekken en door met de volgende!

Camera 360

Het heeft even wat werk gekost, maar zodra je het voorwerk gedaan hebt zijn ze zeer snel klaar en kan je gaan opdienen!

Camera 360

Lekker met de volgende dipsausjes!

Licht pittige dip

2 EL mayonaise

1 TL chilisaus

1 EL zure room

1 TL honing

Een snufje cayenne peper

Mengen en opdienen!

Oosterse dip

3 EL mayonaise

1 EL gehakte koriander

1 EL honing

Snufje kerriepoeder

3-4 druppels Sriracha saus (met de groene dop!)

1/2 TL citroensap

Mengen en opdienen!

Maar ook met de knoflookmayonaise uit een eerdere post!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s