Brownies

Chocolade, chocolade en nog meer chocolade!

Ik had een tijdje terug flink wat chocolade in geslagen en had niet echt een idee wat ik ermee wilde doen.

Totdat gisteren de verveling insloeg en ik brownies ben gaan bakken!

Ik had mijn brownie-bakblik in de vaatwasser staan en was te lui om hem af te wassen, dus heb ik een springvorm gebruikt!

Voor een bakblik van 25 bij 25 cm heb je nodig

200 gr pure chocolade (in stukjes)

160 gr boter

3 eieren

250 gr suiker

400 ml melk

125 gr zelfrijzend bakmeel

15 gr cacoa

mespuntje zout

eventueel noten (50 gr), kokos (25 gr) of witte chocolade (100 gr)

Boter om in te vetten en bakpapier

Verwarm de oven voor op 180 C, vet het bakblik in en bekleed de onderkant met een stuk bakpapier.

Camera 360

Smelt de chocolade au bain marie en als de chocolade goed vloeibaar is roer je er de boter doorheen.

Camera 360Camera 360

Haal van het vuur en laat afkoelen.

Klop in een kom de eieren en suiker schuimig en roer er de melk doorheen.

 Camera 360

Zeef het bakmeel met cacoa en zout boven het eimengsel en meng dit samen met het chocolade/boter mengsel erdoorheen.

Camera 360 Camera 360 Camera 360

Op dit moment kan je de eventuele toevoeging van kokos toevoegen.

Camera 360

Schenk het beslag in de bakvorm. Let op!!! Dit is een zeer vloeibaar beslag!

Als je kiest voor noten of chocolade toe te voegen aan je beslag dan kan je dat nu doen.

Camera 360

Bak voor 45 minuten in het midden van de oven.

Als de bakvorm uit de oven komt, zie je dat de brownies helemaal is gerezen. Tijdens het afkoelen zal de brownie gaan krimpen!

Camera 360Camera 360

Heerlijk met een bolletje ijs en een toef slagroom!

Smakelijk eten!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s