Vakantiepost!

We zitten midden in de zomervakantie. Ondanks dat ik zelf geen vakantie heb, heb ik wel het vakantiegevoel!

Dus dat betekent geregeld barbecuen, veel fruit in huis en frisse salades!

Gisteren hadden we een ouderwetse vlees barbecue, maar ik ben al een tijdje op zoek naar andere recepten voor op de barbecue.

Hier komen er een paar:

Champignons in bacon

1 bakje kastanjechampignons

1 pakje bacon of katenspek

Veeg de champignons droog en breek de steeltjes af.

Draai de bacon of spek om de champignons en steek ze met 3 of 4 aan een BBQ spies.

Rooster ze totdat de bacon of spek lekker krokant is!

bbq cham

Links onder zie je de champignons!

Scampi’s in citroenmarinade

500 gr ongepelde, rauwe scampi’s

1 citroen, rasp en sap

2 tenen knoflook, fijngehakt

3 EL gehakte peterselie

5 EL olijfolie

Meng alles door elkaar en laat voor minimaal 30 minuten marineren, spies de scampi’s aan satéprikkers.

De scampi’s hoeven niet zo lang op de barbecue, zodra ze roze gekleurd zijn (rond de 5 min) zijn ze klaar!

Fruit op de BBQ

Nectarines

Perziken

Ananas

Eventueel rietsuiker

Aluminium schaaltjes (bbq schalen)

Vanille ijs of citroensorbet

Snijd de nectarines en perziken doormidden en verwijder de pit. De ananas snijd je (met de schil eraan!) in parten.

Verwarm de schalen op het rooster van de BBQ en leg er het fruit op. Je kan een beetje rietsuiker erover strooien.

Rooster het fruit voor ongeveer 10 minuten, je ziet het vanzelf lekker karameliseren!

Serveer het fruit met ijs of frisse sorbet.

Heb jij speciale zomerrecepten? Ik hoor ze graag!

Fijne vakantie!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s