Een chocolade, chocolade, chocolade taart!

Elk jaar vraag ik een maand voor mijn neefje Jari jarig is, wat voor taart hij graag voor zijn verjaardag wilt hebben.

Dit jaar begon ik wat vroeger; vooral om het thema. Dat verschilde van politie tot Spiderman.

Uiteindelijk kwam hij op een Spiderman taart uit, maar dan wel een chocolade, chocolade, chocolade taart..

Helaas dit keer geen uitgebreide taart, want tijd vrijmaken was deze week erg moeilijk! Dus met een aangepaste Spiderman-print (gelukkig nog een printer gevonden!) heb ik een simpele chocolade, chocolade, chocolade taart gemaakt!

 Jari

Biscuit/cake:

250 gr bloem

400 gr suiker

80 gr cacoa

2 tl bakzout 

1 tl bakpoeder

1 tl zout

250 ml karnemelk

125 ml olie

3 eieren (middel)

1 tl vanille extract

1 kop sterke warme koffie

Witte ganache

400 gr witte chocolade

250 ml slagroom

Donkere ganache

200 gr pure chocolade

100 ml slagroom

Verwarm de oven op 160 graden voor en vet 2 20 cm bakvormen (springvormen) in met boter en strooi er wat cacoa overheen tegen het plakken.

Zeef de bloem, cocoa, bakzout, bakpoeder en zout in een kom, voeg er na het zeven de suiker aan toe.

Meng in een aparte kom de karnemelk, olie, eieren en vanille.

In 4 delen meng je het karnemelk-mengsel bij het droge.

Aan het einde voeg je in een keer de koffie toe, klop dit 3 min goed door elkaar.

Verdeel het mengsel tussen de bakvormen en bak deze voor 35-40 minuten.

Breek de witte chocolade in kleine stukjes en doe deze in een kom. Doe de slagroom in een pannetje en kook deze. Voeg toe aan de chocolade, meng dit goed door elkaar met een spatel. Laat afkoelen (buit de koelkast!!!).

Herhaal dit met de pure chocolade

Test of de cakes goed zijn door er een satéprikker in te prikken, als deze er schoon uitkomt is de cake goed.

Laat de cakes 15 minuten afkoelen in de vormen en haal ze eruit. Laat de cakes helemaal afkoelen op een rooster.

Om de taart op te bouwen, leg je een cake op een mooie taartschaal (bord of taartkarton kan natuurlijk ook) verdeel de helft van de pure ganache over de cake en laat deze 20 min in de koelkast opstijven.

Verdeel er dan een kwart van de witte ganache overheen en plaats de 2e cake op de witte ganache. Laat dit 10 minuten opstijven in de koelkast.

Om de taart af te maken verdeel je de andere helft van donkere ganache over de cake en laat deze weer opstijven. Dan kan je de rest van de witte ganache erover verdelen en weer laten opstijven.

Zoals je op de foto ziet, had ik te weinig witte ganache, dus heb ik het recept verhoogd!  (ik heb de print erop gelegd voor de laatste keer opstijven.)

Camera 360

Onze jarige job met zijn chocolade (cake), chocolade (witte ganache), chocolade (donkere ganache) taart!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s