Sticky chickenwings

Chickenwings, fingerlicking good 😉

Passen perfect bij een Aziatische maaltijd, maar ook lekker bij frietjes en een salade!

Camera 360

Je hebt nodig voor 4 personen:

500 gr kippenvleugeltjes

3 EL olie

6 EL zoete chilisaus

4 EL ketjap manis

1 EL vissaus

1 TL sesamolie

2 EL oestersaus

1 EL sesamzaadjes

Verwarm de oven voor op 180 C. Snijd de vleugeltjes bij het gewricht in en trek ze lang. Leg ze op een rijtje in een ovenschaal.

Meng de sauzen met de oliën en giet over de vleugeltjes. Strooi de sesamzaadjes eroverheen en dek de schaal af met aluminiumfolie.

Plaats de vleugeltjes in het midden van de oven en bak ze 30 minuten. Na de 30 minuten haal je de folie eraf en zet je de oven op 250 C. na ongeveer 10 minuten beginnen de vleugeltjes mooi te kleuren, zodra ze goudbruin zijn neem je ze uit de oven.

Camera 360

Smakelijk eten!

Chantal

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s