Candied Pecan Nuts of andere nootjes!

pecan

Als je op de kermis langs de nootjeskraam loopt, dan loopt mij het water in mn mond. De gebrande nootjes, popcorn en meer.. mmmm!

Ik wilde die heerlijke nootjes een zelf maken, stuitte op een heleboel (Amerikaanse) recepten maar die vroegen om keukenaparatuur die ik niet bezit.

Na half internet te hebben afgezocht ben ik zelf maar aan de proef gegaan! Het volgende recept was in een keer raak 🙂

Gesuikerde nootjes

200 gr nootjes, maakt niet uit welke, zolang ze maar ongezouten zijn (ik gebruikte pecannoten)

1 eiwit

1EL water

1 EL vanille extract

1 kopje bruine suiker

1 TL zout

1 EL kaneel

1 ziplock zakje

~~~

Verwarm de oven voor op 125 C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Klop het eiwit met het water en de vanille extract in een kommetje tot een schuim (gewoon met een vork)

Meng in het zakje de suiker, zout en kaneel.

Doe de nootjes in het eiwitschuim en zorg dat alle nootjes goed bedekt zijn.

Kiep alles in het zakje, sluiten en schudden maar!

Verdeel de nootjes goed over de bakplaat en zet in de oven voor 1 uur. Breek elk kwartier de nootjes op met een vork, zodat ze los van elkaar komen.

Laat alles goed afkoelen & geniet van je eigen gesuikerde nootjes!

Smakelijk!

Chantal

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s